Këshilla për zemrën në Ditën e Zemrës

Këshilla për zemrën në Ditën e Zemrës

Çdo vit Organizata Botërore e Shëndetësisë në bashkëpunim me Federatën Botërore të zemrës organizojnë ditën botërore të zemrës. Dita Botërore e zemrës mbahet në nivel global çdo vit të dielën e fundit të muajit shtator për të informuar njerëzit në lidhje me sëmundjet kardiovaskulare, të cilat janë shkaku më i madh i vdekjeve në të…

Zhurma, e dëmshme për zemrën tuaj dhe presionin e gjakut

Zhurma, e dëmshme për zemrën tuaj dhe presionin e gjakut

Tregohuni të kujdesshëm ndaj zhurmave, veçanërisht gjatë kohës së gjumit. Ky është rekomandimi më i ri i mjekëve dhe psikologëve. Studimet dhe eksperimentet e ndryshme kanë treguar se edhe pse gjatë gjumit të thellë nuk ndjejmë gjë, zhurmat e forta rreth ambientit të fjetjes apo edhe zhurmat periodike të vazhdueshme, janë të dëmshme për shëndetin…

Shenjat që jep trupi 1 muaj para goditjes në zemër

Shenjat që jep trupi 1 muaj para goditjes në zemër

Ataku në zemër është një nga sëmundjet më të përhapura të zemrës në vendin tonë. Në Shqipëri, 9000 njerëz vdesin çdo vit për shkak të sëmundjeve të zemrës. Sëmundjet kardiovaskulare janë shkaktare të shumë vdekjeve në botë. Sëmundjet kardiovaskulare përfshijnë edhe difektet e zemrës, aritminë dhe sëmundjen e arterieve koronare. Shëndeti i zemrës përmirësohet nëse…

Studimi: Thinjat tregojnë për sëmundje
|

Studimi: Thinjat tregojnë për sëmundje

Kardiologu me famë botërore, Dr. Sinan Altan Kocaman, pas një hulumtimi në të cilin kishin marrë pjesë më shumë se 200 pacientë, kishte ardhur në përfundim se personat me flokë të thinjur janë më të rrezikuar nga sëmundjet e zemrës dhe sëmundjet e enëve të gjakut. Në një deklaratë Kocaman thotë se sëmundjet e zemrës…

Diabeti, si të parandaloni çrregullimin e zemrës

Diabeti, si të parandaloni çrregullimin e zemrës

Sëmundjet e zemrës janë më të shpeshta te njerëzit qe vuajne nga diabeti. Statistikat nga Shoqata Amerikane e Zemrës, vlerësojnë se sëmundjet e zemrës dhe sulmet në tru janë përgjegjëse për 2/3 deri në 3/4 e vdekjeve të personave qe vuajne nga diabeti. Megjithese të gjithë njerëzit me diabet kanë shanse të rritura të zhvillimit…

Studimi/ Darka e vonshme, rrezik për infarkt të zemrës

Studimi/ Darka e vonshme, rrezik për infarkt të zemrës

Hulumtimi i ri i nutricionistëve grekë nga Universiteti i Jonit, ka konstatuar se njerëzit të cilët kanë darkuar më pak se një orë para gjumit, kanë qenë më të rrezikuar nga infarkti në zemër sesa ata të cilët kanë pritur 60 deri 70 minuta. Studimi të cilin e ka udhëhequr Christina-Maria Kastorini, eksperte për ushqyerjen…