Tirana, gjatë një dite me shi dhe trafik

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 Vëzhgim/ Problemet që shkaktojnë reshjet në kryeqytet  

Reshjet e shiut krijojnë kaos në qarkullimin e njerëzve dhe automjeteve. Tregtarët e çadrave korrin fitime

Reshjet e shiut krijojnë kaos gjithmonë në kryeqytet dhe jo vetëm. Kjo situatë e vështirë krijohet për shkak se mungon infrastruktura në vend. Reshjet e shiut në Tiranë vështirësuan ndërkohë edhe qarkullimin normale të njerëzve, si të këmbësorëve dhe atë që ecnin me automjete. Gjatë mesditës së djeshme, trafiku u rëndua, shkak për këtë situatë ishte edhe rënia e shiut. Reshjet vështirësuan akoma më shumë ecjen e këmbësorëve, pasi shumica e tyre nuk kishin marrë masat, siç mund të ishin edhe çadrat. Kudo të zë syri njerëz që vrapojnë përgjatë rrugëve, në ndonjë strehë, për t’u ruajtur nga reshjet e shiut. Pellgjet e mbushura me ujë, infrastruktura e dobët, vështirëson akoma më shumë ecjen e këmbësorëve mes rrugëve. Mungesa e rrugëve të pajisura me kanalizime dhe rrjete mirëmbajtëse, bën që ditët me shi në Tiranë të kthehen në makthin e qytetarëve. Vështirësi të mëdha, kur bie shi, kanë më së shumti lagjet informale, tek të cilat mungon tërësisht infrastruktura…

Për më tepër lexoni gazetën Republika

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comment here