Turqi / Bursa, qyteti i 5-të më i shëndetshëm në botë

Qyteti Bursa në Turqi është renditur i 5-i në listën e qyteteve më të shëndetshme në botë për të jetuar.

Sipas kompanisë “Numbeo”, e themeluar nga inxhinierë programues të Google për të bërë anketa dhe nxjerrë statistika, Bursa zë vendin e 5-të në listën e qyteteve më të shëndetshëm të botës, ku janë përfshirë gjithsej 199 qytete.

Listën e kryeson qyteti Chiang Mai nga Tajlanda, në vend të dytë vjen Glasgow nga Anglia dhe i treti është Seuli nga Koreja e Jugut.

Përveç Bursës nga Turqia në këtë listë kanë hyrë edhe 3 qytete të tjera.

Comments are closed.