Shëndet

Uji dhe Truri / Uji rrit performancën e trurit

Pirja e sasive të mjaftueshme të ujit ndihmon trurin të funksionojë më mirë, tregojnë studimet britanike.

Sipas një studimi të realizuar nga studiuesit e University of East London dhe University of Westminster, konsumimi i sasive të larta të ujit përmirëson aktivitetin e trurit.

Studimi i botuar në revistën “Frontiers in Human Neuroscience” tregon se pirja e rregullt e ujit përmirëson funksionimin e zonave cerebrale të cilat janë në gjendje të japin një përgjigje më të shpejtë, në raport me momentin kur jemi të etur.

Veç kësaj, pirja e sasive të mjaftueshme të ujit ndihmon edhe në shumë aspekte organizmin tonë, duke qenë se ai në sasi më të madhe është i ndërtuar nga ky “lëng magjik”.

Lexoni edhe: