Categories
Këshilla Shëndet

Uji tek fëmijët – duhet të pinë më shumë

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ujë

Pasi kanë analizuar të dhënat e mbledhura nga afro katër mijë fëmijë të moshës 2 deri në 10 vjeç, hulumtuesit kanë arritur në përfundim se deri në 85% e djemve, dhe madje deri në 90% e vajzave pinë më pak ujë sesa është e këshillueshme.

Sipas shkencëtarëve, edhe dehidrimi i lehtë mund të prekë një numër të madh të funksioneve fiziologjike, duke çuar në lodhje, plogështi dhe kokëdhimbje.

Veç kësaj konsumimi i paktë i ujit rezulton edhe me një rënie të aftësive konjitive dhe mendore.

Fëmijët e moshës parashkollore preferohet të pinë së paku një litër ujë (ose lëngje) në ditë, ndërsa ata të moshës shkollore së paku dy litra në ditë.

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *