Categories
Shëndet

Ushqimet me omega 3 na bëjnë më të zgjuar

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

PeshkUshqimet me omega 3

Ngrënia e peshkut sjell rezultate më të mira në shkollë. Ky fakt tregohet nga një studim i Oxford University, i publikuar në revistën “Plos One”.

Ky studim u zhvillua në një kampion prej 493 fëmijësh nga mosha 7 deri në 9 vjeçare. Ekspertët zbuluan se fëmijët që kishin nivel të lartë omega-3 në gjak, shkojnë më mirë në  shkollë, veçanërisht në lexim dhe memorizimin e gjërave.

Omega-3 i cili gjendet te peshqit është një element tejet i ushqyeshëm për trurin. Edhe në të kaluarën studime të ndryshme kishin treguar se omega-3 kishin elementë të dobishëm për shëndetin, por ky studim e konfirmon më tej këtë fakt.

Në këtë studim ekspertët matën sasinë e peshkut që hanin fëmijët dhe më pas analizuan nivelin e omega-3 në gjak, ku nga krahasimi i rezultateve në shkollë, u vu re se ata fëmijë  që hanin peshk me këtë element, jepnin më shumë rezultate.

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *