Kuriozitete

Vendet që konsumojnë më shumë çokollatë në botë

Konsumi i çokollatës përmirëson aftësitë njohëse, që mund të rrisë prodhimin e përgjithshëm shkencor të një vendi, si dhe gjithashtu nivele më të larta të inteligjencës nxisin dëshirën për ta konsumuar atë.

Sipas një studimi të realizuar nga Universiteti i Kolumbisë, nëse konsumoni shumë çokollatë keni më shumë mundësi të fitoni një Çmim Nobel.

Në galerinë e mëposhtme do të njiheni me 11 vende që konsumojnë më shumë çokollatë në botë:

11-Rusia. 5.3 kg

10-Finlanda, 5.3 kg

9-Sllovakia, 5.4 kg

8-Suedia, 5.4 kg

7-Estonia, 6 kg

6-Norvegji, 6.6 kg

5-Britania e Madhe, 7.5 kg

4-Irlanda, 7.5 kg

3-Austria, 7.8 kg

2-Gjermani, 7.9 kg

1- Zvicra, 9 kg

Related posts

Kujtonte se ja kishin vjedhur makinë, kur e gjen pas 20 vjetëve nuk u beson syve

Redaksia

Arsyet pse ju sulmojnë mushkonjat

Redaksia

Udhëtim në kohë?! Grua me smartphone në dorë në 1850?!

Redaksia

Leave a Comment