Të ndryshme

Zbulohen qindra monedha romake ari në bodrumin e teatrit të vjetër

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arkeologët po studiojnë një ‘varr’ të çmuar të monedhave të vjetra romake të zbuluara ënjë teatër të vjetër në Italinë veriore.

Qindra monedha janë gjetur që datojnë në epokën romake dhe u gjetë në një kavanoz në bodrumin e Teatrit Cressoni në Como.

“Ende nuk dimë detaje të rëndësisë historike dhe kulturore të
gjetjes,”-tha Ministri i Kulturës Alberto Bonisoli në një njoftim për
shtyp.

“Por kjo zonë po provon të jetë një thesar i vërtetë për arkeologjinë tonë, një zbulim që më mbush me krenari”.

Monedhat u zbuluan javën e kaluar, sipas Ministrisë së Trashëgimisë
Kulturore dhe Aktiviteteve, dhe u transferuan në laboratorin e
restaurimit Mibac në Milano, ku arkeologët dhe restauruesit do t’i
shqyrtojnë ato.

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comment here