Zhizel

Legjenda e lashtë gjermane e një historie me një fund tragjik, “Zhizel”, nën muzikën e Adolphe Adamë, rikthehet serish në TKOB.

E vendosur disa herë në skenën shqiptare, “Zhizel” rikthehet serish nga data 8-9 dhkurt ora 19:00 sipas koreografisë së Agron Aliaj, që e ngjiti atë në skenë për herë të parë në vitin 1988. Një prej baleteve më të famshëm në botë, pjesë e repertorit të shumë skenave botërore, ringjitet në skenës shqiptare pas dy vitesh mungese dhe ka për protagoniste dy primabalerinët e Teatrit Kombëtar të Operës dhe Baletit, Enada Hoxhë dhe Gerd Vason. Për balerinën Hoxha, është gjithmonë kënaqësi të interpetojë në “Zhizel”.

Comments are closed.